необходими продукти за гофретите:
1 1/4 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. царевично брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1/3 ч.ч. разтопено масло
2 големи яйца
1 1/4 ч.ч. суроватка
3 с.л. смлян пресен лук
за плънката:
1/4 настъргана глава зеле
1/4 настъргана глава червено зеле
1 настърган морков
2 с.л. ябълков оцет
1 с.л. зехтин
3 с.л. суроватка
2 с.л. кисело мляко
1 ч.л. дижонска горчица
сол
черен пипер
3 ч.ч. накъсано печено пиле
1 ч.ч. барбекю сос
начин на приготвяне:
1 Смесете брашната, бакпулвера, захарта, содата, солта и черния пипер. Разбийте добре. В друга купа комбинирайте маслото, яйцата и прясното мляко. Разбийте добре. Прибавете мокрите подправки към сухите и бъркайте, докато се получи хомогенна смес. Опечете гофретите.
2 За да направите плънката, смесете двата вида зеле и моркова. За дресинга разбийте оцета, зехтина, суроватката, киселото мляко и горчицата. Овкусете със сол и черен пипер. Поръсете с част от дресинга зеленчуците. Разбъркайте.
3 Сложете в подходяща за ползване в микровълнова фурна купа пилето и барбекю соса. Разбъркайте и затоплете за няколко минути.
4 Смесете пилето със зеленчуците и сложете плънката в гофретите. Сервирайте веднага.
Гофрети с бекон и кленов сироп
необходими продукти:
6 резена бекон на ситно
1 ч.ч. брашно
1 с.л. захар
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода
1/4 ч.л. сол
1 ч.ч. суроватка
1 яйце
за сиропа:
1/2 ч.ч. боровинки
1/2 ч.ч. кленов сироп
боровинки за сервиране
начин на приготвяне:
1 Сложете бекона в незалепващ тигани и гответе, докато се получи хрупкава коричка. Запазете мазнината.
2 Пресейте заедно брашното, захарта, бакпулвера, содата и солта. Добавете към суроватката, яйцето, бекона и мазнината от него. Бъркайте, докато се получи гъсто тесто.
3 За да направите сиропа, разрежете боровинките наполовина. Сложете в тенджерка заедно с кленовия сироп на ниска температура за 2 мин.
4 Опечете гофретите. Сервирайте със сиропа и гарнирайте с пресни боровинки.
Гофрети с тиквички
необходими продукти:
150 г настъргани на едро тиквички
2 яйца
50 г настърган чедър
1/4 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
25 г бекона на ситно
1/2 глава лук на ситно
1 с.л. зехтин
начин на приготвяне:
1 Смесете брашното с бакпулвера и содата и прибавете сместа към останалите продукти. Овкусете с черен пипер. Разбъркайте, докато се получи гъсто тесто.
2 Опечете гофретите и сервирайте веднага.
Коментари (0)
Вашият коментар