Необходими продукти:
яйца - 2 броя големи,
брашно - 2 чаши,
прясно мляко - 1 и 1/3 чаши,
олио - 1/2 чаша растително масло,
захар - 1 супена лъжица,
бакпулвер - 2 чаени лъжици,
сол - 1/4 чаена лъжичка
Начин на приготвяне:
Двете яйца се разбиват в голяма купа. Постепенно се добавят прясното мляко, брашното, олиото, подправките и се разбърква до получаване на хомогенна смес.
Загрейте предварително гофретника. Изсипете в него 2/3 от сместа и печете 5 минути (ако е нужно и повече).
Готовата вафла се вади внимателно и се изпича останалата част от сместа.
Получените гофрети сервирайте с масло, сметана, сладко или шоколад.
Коментари (0)
Вашият коментар