Напишете дума/думи за търсене

Страхотни съвети за приготвянето на КАРФИОЛ (+рецепти)

Паниран карфиол със сос от печен чесън

необходими продукти:

1 глава карфиол

3-4 с.л. брашно

2 яйца

сол

олио или зехтин за пържене

начин на приготвяне:

1 Накъсайте карфиола на розички, измийте го и го бланширайте в кипяща вода за 2 мин. Отцедете от водата.

2 Оваляйте розичките в брашното и яйцето и запържете до златисто.

3 Може да добавите и ? ч.ч. бира в панировката и да увеличите количеството брашно – ще получите още един вариант на паниран карфиол.

необходими продукти за соса:

2 глави печен чесън*

100 г лека майонеза

50 г пармезан или друго твърдо сирене

100 г заквасена сметана

2 с.л. кисело мляко

щипка индийско орехче

сол и черен пипер

*Ако приготвяте соса към печен карфиол, може да запечете чесъна заедно с него. Главите чесън се пекат цели, като се маха с остър нож връхчето им и се увиват в алуминиево фолио. Необходими са им около 45 мин във фурната на 200 градуса.

Може да използвате и пресован чесън, но ароматът му е много по-остър от този на печения.

начин на приготвяне:

1 След като изпечете чесъна, изчакайте да изстине и го изстискайте в купа.

2 Добавете останалите продукти и разбийте с миксер или в блендер.

3 Сервирайте изпечения или паниран карфиол заедно със соса и препечени филийки хляб.

Пица с тесто от карфиол

необходими продукти:

за основата:

2 ч.ч. настърган карфиол

2 ч.ч. настъргана моцарела

2 яйца

сол и черен пипер

плънка – по желание или класиката:

6 с.л. осолено доматено пюре

200 г бекон на лентички

3-4 печурки на тънко

1 ч.ч. настъргана моцарела или кашкавал по избор

риган

начин на приготвяне:

1 Смесете продуктите за блата и ги разпределете върху тава, застлана с хартия за печене.

2 Блатът се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15-20 мин.

3 Когато е готов, покрийте го с доматеното пюре, бекона, гъбите и кашкавала. Отгоре поръсете сух риган.

4 Печете около 5 мин на най-горно ниво и включен горен реотан, за да се запече и да се образува коричка.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X