Напишете дума/думи за търсене

Карфиолени кюфтенца

Необходими продукти:

1 малка глава карфиол

1 яйце

4 с.л. галета

2 скилидки накълцан чесън

1/2 глава лук на ситно

1 ч.л. мащерка

сол и черен пипер на вкус

за панировката:

2 с.л. брашно

2 разбити яйца

1 ч.ч. галета

4-5 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Накъсайте карфиола на розички и го сварете до леко омекване във вряща подсолена вода. Отцедете го и го накълцайте много ситно.

2. В купа смесете карфиола с яйцето, галетата, лука и мащерката. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.

3. От сместа оформете малки кръгли кюфтенца. Панирайте ги в брашно, яйце и галета. Подредете кюфтенцата в тава, покрита с хартия за печене. Поръсете ги с олио и ги изпечете до златисто във фурна, загрята на 180°C. Сервирайте ги студени с доматен сос.

Към галетата за паниране може да добавите 1-2 с.л. овесени ядки. Така кюфтенцата ще станат още по-хрупкави.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X