Необходими продукти:
1 малка глава карфиол
1 яйце
4 с.л. галета
2 скилидки накълцан чесън
1/2 глава лук на ситно
1 ч.л. мащерка
сол и черен пипер на вкус
за панировката:
2 с.л. брашно
2 разбити яйца
1 ч.ч. галета
4-5 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Накъсайте карфиола на розички и го сварете до леко омекване във вряща подсолена вода. Отцедете го и го накълцайте много ситно.
2. В купа смесете карфиола с яйцето, галетата, лука и мащерката. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
3. От сместа оформете малки кръгли кюфтенца. Панирайте ги в брашно, яйце и галета. Подредете кюфтенцата в тава, покрита с хартия за печене. Поръсете ги с олио и ги изпечете до златисто във фурна, загрята на 180°C. Сервирайте ги студени с доматен сос.
Към галетата за паниране може да добавите 1-2 с.л. овесени ядки. Така кюфтенцата ще станат още по-хрупкави.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар