Напишете дума/думи за търсене

Агнешко с лапад и ориз

Необходими продукти:

1 кг агнешко месо
1/2 кг лапад/спанак
1 връзка зелен лук
1 връзка зелен чесън
3 моркови
една чаша ориз
сол, черен и черен пипер, куркума, джоджен, дафинов лист - 1 бр.

Начин на приготвяне:

Лукът, чесънът и лападът се нарязват на едро, морковите на дребно или се настъргват. Към тях се добавят подправките - джоджен, черен и червен пипер. Сместа се поставя в половината на тавата. Нарязва се агнешкото месо на порции и се сварява в подсолена вода, докато поомекне. Овкусява се с черен пипер, куркума и джоджен, след което се нареждат парчетата агнешко месо в средата на тавата, като отгоре се слагат чушлетата и листото дафинов лист. В останалата част от тавата се слага оризът и се прибавят 5 чаши от агнешкия бульон, в който е вряло месото. Накрая се поръсва с черен пипер и куркума. Задушава се за около час с фолио, след което се запича за около 10-15 минути, за да придобие апетитна коричка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X