Необходими продукти:
2 агнешки джолана
300 г пресен спанак
5 скилидки чесън
2-3 стръка мащерка
2 стръка розмарин
4 с.л. зехтин
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Измийте месото и го подсушете. Обтрийте го добре със зехтина.
2. Смесете сол и черен пипер и ги втрийте в месото.
3. Направете в агнешкото разрези с нож и сложете вътре чесъна, нарязан на тънки ивици. Поръсете с розмарина и мащерката.
4. Сложете джоланите в предварително загрята фурна, покрийте с фолио и печете според правилото 20 мин на всеки 500 г тегло. Малко преди да извадите, махнете фолиото, за да се запече месото.
5. Сложете суровия спанак в чиния (като канапе) и сервирайте отгоре агнешкото.
Агнешкото месо е богато на желязо, магнезий, фосфор и цинк. То е източник на висококачествени протеини, а мазнините в него са три пъти по-малко от тези в свинското, което го прави подходящо за хора на диета.
за още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар