Напишете дума/думи за търсене

Агнешки джолан със спанак

Необходими продукти:

2 агнешки джолана

300 г пресен спанак

5 скилидки чесън

2-3 стръка мащерка

2 стръка розмарин

4 с.л. зехтин

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Измийте месото и го подсушете. Обтрийте го добре със зехтина.

2. Смесете сол и черен пипер и ги втрийте в месото.

3. Направете в агнешкото разрези с нож и сложете вътре чесъна, нарязан на тънки ивици. Поръсете с розмарина и мащерката.

4. Сложете джоланите в предварително загрята фурна, покрийте с фолио и печете според правилото 20 мин на всеки 500 г тегло. Малко преди да извадите, махнете фолиото, за да се запече месото.

5. Сложете суровия спанак в чиния (като канапе) и сервирайте отгоре агнешкото.

Агнешкото месо е богато на желязо, магнезий, фосфор и цинк. То е източник на висококачествени протеини, а мазнините в него са три пъти по-малко от тези в свинското, което го прави подходящо за хора на диета.

за още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X