Необходими продукти:
12 (около 800 г) агнешки котлети
2 с.л. оцет балсамико
2 с.л. зехтин
1 глава червен лук на кръгчета
300 г боб от консерва
1/3 с.ч. магданоз
сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Намажете агнешкото с балсамико и го оставете 5 мин оцетът да попие в месото. Поставете в предварително загрят грил. Печете всяка страна по 5 мин.
2. Загрейте зехтина на средна температура. Добавете лука и в продължение на 5 мин бъркайте, след това намалете температурата.
3. Прибавете боба към лука и бъркайте 2 мин. Махнете от огъня. Добавете и магданоза. Овкусете със сол и черен пипер. Разпределете боба между порциите.
В боба се съдържат много разтворими фибри, калий и протеини. Черният боб – една от разновидностите на това вариво, е богат на желязо и други съставки добри за сърдечното здраве. Освен това магнезият в него помага срещу главоболието при мигрена.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар