Напишете дума/думи за търсене

боб

;
Какво е метапамет?

Какво е метапамет?

"Ние сме всички части от това, което помним." Касандра Клер Паметта е когнитивно умение, което ни позволява да имаме идентичност, да учим, да съхраняваме спомени и да консолидираме или подсилваме

Отслабване след 40: четирите най-добри начина

Отслабване след 40: четирите най-добри начина

Широко разпространено е мнението, че метаболизмът се забавя с възрастта, но това невинаги е така. Загубата на тегло след 40 е свързана повече с начина на живот, отколкото с генетиката или възрастта

Хем ядеш, хем слабееш

Хем ядеш, хем слабееш

Има храни, които активизират разграждането на излишните мазнини в организма. Включвате ли ги по-често в менюто си, няма да имате нужда от диета. Бял боб: Добавяйте го към богатите на нишесте

Какви са ползите от яденето на боб?

Какви са ползите от яденето на боб?

Доказано е, че консумацията на бял боб, както и на други сортове, може да бъде полезна за организма. Организации като Организацията по прехрана и земеделие на ООН споменават положителните ефекти от

Най-полезните храни в консерви

Най-полезните храни в консерви

Подробно сме писали за митовете, свързани с консервираните храни. За това, че много от тях запазват полезните си качества и по нищо не отстъпват на пресните, за това

Рецепта за крем от бял боб

Рецепта за крем от бял боб

Опитвали ли сте някога бретонски крем от бял боб? Това е питателно и засищащо ястие поради високото си съдържание на фибри и протеини. Също така е идеално за тези

Кои са най-угояващите храни?

Кои са най-угояващите храни?

Има някои храни, които поради тяхната калорична стойност или начин на готвене, трябва да се консумират умерено както по отношение на количеството, така и по отношение на честотата

Кога се добавя солта при различните видове ястия

Кога се добавя солта при различните видове ястия

Ще започнем с това, че се срещат все повече привърженици на безсолното готвене и ядене. Всички знаем за вредата от солта, но малцина могат да приемат храната напълно безсолна

Неподозираните качества на хряна

Неподозираните качества на хряна

Хрянът е многогодишно растение, чийто корен се използва настърган или смлян като подправка. Обикновено се добавя заради острия си, пикантен аромат към сандвичи, салати и ястия с месо

Лесни и оригинални рецепти с боб

Лесни и оригинални рецепти с боб

Бобени кюфтенца Сварете 2 чаши боб, намачкайте го и го смесете с 2 яйца и 50 г хляб, предварително накиснат в прясно мляко. Овкусете със сол и черен пипер и запържете или запечете на скара

X