Съветите за това как да спестим при пазаруване не са никак малко. Днес ще се спрем на един само, но той е основен, защото става въпрос за продукт, за който обичайно българинът не жали пари - месото.
Във всички големи вериги има обособено място за продукти, които са на разпродажба. Огледайте се в големите витрини с месо - няма да е трудно да откриете къде излагат преоценената стока. Това е ключът към едно добро спестяване.
Обичайно месото, което се преоценява, е с изтичащ срок на годност, но никога този срок не е напълно изтекъл. Има още поне един ден до края на срока. Вземете от това месо и се погрижете да го съхраните добре. Освен ако, разбира се, няма да сготвите веднага. Ако ходите всеки ден до голяма верига, имате шанс и всеки ден да получавате прясна порция месо, пък макар и преоценено. За целта трябва да сте гъвкави. Може да сте решили да правите пържоли, но днес да има преоценена кайма. Вземете кайма и напълнете чушки. Пържолите ще се появят на любимия ви щанд с ниски цени след няколко дни.
Може да вземете и месо, което да замразите. Още по-лесно е да го прекарате през някаква термична обработка - например да го задушите, а най-добре с подправки. След това го сложете в подходящи съдове или пликове и замразете във фризера.
Също така си струва инвестицията във вакуумиращо устройство. С негова помощ и хвърляйки редовно поглед към щанда с преоцененото месо, вие ще спестявате значителна сума на месец при пазаруване.
Коментари (0)
Вашият коментар