Необходими продукти:
2 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. тъмно какао
1 ч.л. сол
1 1/2 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. олио
2 яйца
червена сладкарска боя
1 ванилия
3/4 ч.ч. кисело мляко
1/4 ч.ч. прясно мляко
1 1/2 ч.л. сода за хляб
2 ч.л. бял оцет
за глазура по желание:
220 г крем сирене
2 ч.ч. пудра захар
2 ванилии
Начин на приготвяне:
1. Включете фурната на 175°С. Пригответе метални форми за мъфини и сложете в тях хартиени.
2. Смесете в купа брашното, солта и какаото. Разбийте отделно с миксер захарта с олиото, добавете яйцата едно по едно. Сложете ванилията и постепенно от сладкарската боя до получаване на желания цвят. Прибавете брашнената смес на три пъти, като я редувате с порции от смесеното прясно и кисело мляко. В малък съд разбъркайте содата с оцета, докато шупне и я добавете в тестото.
3. Разпределете го във формите за мъфини, като не ги пълните догоре. Печете около 20 мин или докато клечка за зъби не излезе чиста от мъфините.
4. За глазурата разбийте крем сиренето с пудрата захар, добавете ванилиите. Декорирайте изпечените и охладени мъфини със сместа, като използвате шприц или пош.
Готовите мъфини може да съхранявате в хладилник до 3 дни в съд с капак. Преди да ги сервирате, оставете ги да се отпуснат на стайна температура.
Коментари (0)
Вашият коментар