10-дневна житна диета на Учителя Петър Дънов
100 г жито от вечерта се слагат в термос и се заливат с вряла вода, като на сутринта се изпива житената вода с добавен мед и лимон, половин-един час преди закуска. Житото може и да е леко подварено за една минута. То трябва да е омекнало, дори леко разпукано. Разделя се на три части за деня, яде се бавно. Допълнително може да се приемат до 3 ябълки (за сърцето), до 9 ореха (за мозъка) и до 3 лъжици мед (за кръвта). Желателно е преди ядене да се изпиват 2 чаши преварена вода с мед и лимон. На десетия ден на обяд се прави „ангелска супа” от литър и половина подсолена вода, 3 картофа, магданоз, лук или праз. След ден се ядат плодове, прости растителни храни без подправки, хляб.
За още съвети от специалисти по здравословно хранене, вкусни предложения, интервюта с любими кулинарни блогъри и практични съвети търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар