Необходими продукти:
700 г. телешко месо
600 г. дюли
2-3 глави лук
половин чаена чаша олио
супена лъжица брашно
супена лъжица доматено пюре
чаена чаша захар
червен пипер
сол
Начин на приготвяне:
1. Нарязаното на парченца месо се задушава в загрята мазнина. Добавя се ситно нарязаният лук и след като поомекне се добавя брашното и се оставя да се запържи до златисто. Сипва се доматеното пюре, посолява се и се поръсва с черен пипер. Ястието се залива с хладка вода и се вари до омекване на месото.
2. Слагат се и нарязаните на дълги парчета и почистени от семките дюли, както и половин чаша захар. Останалата захар се карамелизира. Карамеленият сос се разрежда с малко вода и се изсипва в ястието. Вари се 10 минути на слаб огън, докато остане на мазнина. Сервирайте с варен ориз.
Коментари (0)
Вашият коментар