Напишете дума/думи за търсене

Ризото "Миланезе"

Необходими продукти:
100 г ориз
1/4 глава лук
1 скилидка чесън
60 г пармезан
70 г краве масло
1 с.л. зехтин
100 мл бяло вино
300 мл телешки бульон
1 щипка куркума
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в зехтина и 20 г от маслото. Когато омекнат, се добавя неизмитият ориз и се разбърква. Деглазира се с виното и се оставя да изври. Постепенно се налива горещият телешки бульон. Бърка се до омекване на ориза.
2. Шафранът се разтваря в малко от бульона и се оставя да се оцвети. Когато оризът е готов, се дърпа от котлона, добавя се шафранът, връща се на огъня за секунди, колкото да се абсорбира течността, отново се сваля от огъня и тогава се добавя останалото масло. Посолява се и се настъргва пармезанът. Бърка се до разтопяването му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X