необходими продукти:
3/4 ч.ч. суха киноа
200 г брашно
100 г кафява захар
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сушен джинджифил
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. сол
125 г меко масло
1 яйце
начин на приготвяне:
1 В купа смесете заедно всички сухи съставки.
2 Отделно разбъркайте маслото и яйцето. Към тях добавете сухата смес. Разбъркайте добре.
3 Оформете топчета и ги поставете на разстояние едно от друго в тава, покрита с хартия за печене.
4 Загрейте фурната на 180°C и изпечете сладките до златисто.
Курабийките ще станат още по-вкусни, ако в тестото сложите и малко накълцани орехи.
Този брой е още по-вкусен, по-уютен, по-коледен. Събрали сме в него виртуозните рецепти на едни от най-добрите кулинарни блогъри, появявали се на страниците на „Рецепти за здраве“.
В него ви чакат съвети за по-полезна и икономична коледна трапеза, за това как да приготвите идеалната пуйка, ако решите да й намерите място на масата, и кои са 5-те мазни храни, които помагат за топене на мазнини по празниците. В списанието ще откриете салати, които ще допълнят основните ви ястия за Рождество Христово, както и предложния за коледни подаръци за ядене. Ще ви разкажем какви сладки консумират различните народи на този голям християнски празник. В книжката ще намерите и идеи за вегетариански хапки, а за любителите на месото сме приготвили няколко неустоими рецепти за тържествена вечеря, както и подходящи гарнитури и сосове към тях. Ще ви представим 6 рецепти за коледен кекс и ще ви подскажем какво да правите с остатъците от празничната гощавка. И както повелява традицията, не може да не надникнем в коледната кухня на баба, където ви чакат напластена пита, вързана солена баница, коледна погача и гевречета. А за десерт сме ви оставили сладки изкушения.
Коментари (0)
Вашият коментар