Необходими продукти:
За палачинките: 3 яйца, щипка сол, 400 мл газирана вода, 2 с.л. олио, 1/3 ч.л. бакпулвер, 350-400 г брашно, сместа е малко по-рядка от боза (от тази доза стават към 12 бр. с диаметър 26 см, а за сладкиша ни трябват 5)
За чийзкрема: 250 г извара или крема сирене, 200 г заквасена сметана, 1 яйце, 1/2 ч.ч. захар, 1-2 ванилии, 1 пълна с.л. ванилов пудинг, 100 г замразени вишни (или от компот)
За крем карамела: 3 яйца, 250 мл прясно мляко, 1/2 ч.ч. захар
За карамела: 4-5 с.л. захар, 1 с.л. масло
1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Разбъркваме всички съставки за палачинките и ги изпичаме на тиган. Разбиваме изварата със захарта с пасатор на гладък крем, добавяме и яйцето. Разбивамре до гладка смес. Прибавяме сметаната, пудинга, ванилията и разбъркваме със шпатула до хомогенност.
Намазваме всяка палачинка с 3 пълни с.л. от сместа и нареждаме вишните по средата. Навиваме на руло. Карамелизираме в тавичка с размери 22 см на 22 см 4-5 с.л. захар за карамела и добавяме маслото. Разбъркваме.
Нареждаме палачинките върху карамела в тавичката, като краищата да са отдолу, за да не се отворят при печенето. Разбиваме трите яйца със захарта, добавяме млякото и разбъркваме.
Изливаме сместа върху палачинките и слагаме в загрята фурна на 180 градуса и печем около 50-55 мин. Оставяме сладкиша да изстине, слагаме в хладилник за 2-3 ч.
Коментари (0)
Вашият коментар