Напишете дума/думи за търсене

Интересната история на любовния стол на крал Едуард VII

Да, крал Едуард VII наистина е имал специално изработен „любовен стол", който е държал в публичен дом в Париж.
Като млад мъж, вечно търсещият удоволствия Албърт, принцът на Уелс (по-късно станал крал Едуард VII ), е отговорен за поръчването на може би една от най-известните еротични мебели на всички времена.

Любовният му стол бил под формата на брокатено „двуетажно легло" от подредени седалки, допълнено със стремена, които да държат краката не на един, а на двама различни партньори. Красивата мебел е произведена от Луи Субрие, известен майстор на мебели от улица Рю дю Фобург Сен-Антоан. 

Любовният стол на крал Едуард VII, известен като siège d'amour на френски, олицетворява разкоша и чувствеността. Красивата мебел е произведена от Луи Субрие, известен майстор на мебели от улица "Рю дю Фобург Сен-Антоан". Освен това е позволявал на бъдещия крал с наднормено тегло да прави секс с две жени едновременно, без да ги смачква. С две думи, стол за тройка, предназначен за кралска особа с известни огромни сексуални апетити.

По време на коронацията си през 1902 г. крал Едуард VII е имал впечатляваща талия от 122 см. Той е бил клинично затлъстял, симптом на любовна афера през целия живот с изискана храна и още по-изискан алкохол.
Според съвременни доклади, плейбоят принц на Уелс редовно имал пет хранения на ден, включващи предимно десет ястия.
Всичко това било изпивано с големи количества хубаво вино и шампанско. Благодарение на бохемския му живот се ражда и siège d'amour.

Как работи любовният стол на Едуард VII?
Прочутият любовен стол, съхраняван в известния парижки публичен дом Le Chabanais, позволявал на неатлетичния монарх (наричан „Мръсния Бърти" от таблоидите от онова време, както и „Едуард Галеника"), да прави секс с две жени едновременно, всички с минимални усилия за себе си или риск за тях. Освен това гарантирал, че шкембето няма да му пречи.

Представете си как хедонистичният принц Албърт стои прав, докато едната му партньорка е легнала по гръб пред него, а друга лежи под нея.

Жените поставяли краката си в специално изработени бронзови стремена, сложно издълбани в рамката на стола, за да им помогнат да останат на позиция.

Какво се е случило с любовния стол на Едуард VII?
Реплика на siège d'amour е изложена от 2015 г. до 2016 г. на изложбата „Блясък и мизерия: Образи на проституцията 1850-1910 г." в Musée D'Orsay в Париж. Реплика е изложена и в Музея на сексмашините в Прага.
Смята се, че оригиналът е бил продаден на частен търг – вероятно на много дискретен колекционер – през 90-те години.

Любовният стол единствената еротична мебел на Едуард VII ли е?
Не, siège d'amour не е единствената еротична мебел, която плейбоят принц държал в Le Chabanais.
Друго от любимите развлечения на бъдещия крал било да се забавлява с множество жени в луксозна медна вана, украсена с фигура на полужена-полулебед, пълна догоре с шампанско, в която той се пръскал и задявал с многобройните си партньорки. Звучи студено, но със сигурност декадентско.


Видео и стоп кадър: M.S. Rau

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X