Напишете дума/думи за търсене

подправка

;
Сминдухът – ароматната подправка на здравето (+рецепта)

Сминдухът – ароматната подправка на здравето (+рецепта)

Сминдухът е познат предимно като неделима съставка на шарената сол, но той притежава безброй лечебни свойства. Богат е на протеини, фибри, витамин С, ниацин, калий, желязо и алкалоиди

Еликсирът хималайска сол

Еликсирът хималайска сол

Казват, че твърде много сол не е полезно за здравето. Въпреки че организмът ни се нуждае от натрий, хранителен режим, в който се съдържа повече сол, може да навреди на сърцето, мозъка и костите

Полезна ли е канелата? Видове, предимства, недостатъци

Полезна ли е канелата? Видове, предимства, недостатъци

Една от най-широкоразпространените и добре познати подправки в кухнята. Леко пикантният и вкус я прави подходяща за овкусяване както на десерти, така и на редица други ястия

Аромати, с които домът е по-приятен през зимата

Аромати, с които домът е по-приятен през зимата

Забелязали ли сте, че когато за първи път влезете в нечий дом, веднага ви прави впечатление какъв е неговият аромат? Това безспорно може да предизвика позитивни или негативни чувства и асоциации.

Мащерката като лек

Мащерката като лек

Някой кулинар ще каже, че е въпрос на вкус с какви подправки да обогатите ястията си. Когато обаче си недостатъчно опитен в кухнята, е полезно да знаеш някои основни правила. Представяме ви мащерката.

Великден ухае на джоджен

Великден ухае на джоджен

Някой кулинар ще каже, че е въпрос на вкус с какви подправки да обогатите ястията си. Когато обаче си недостатъчно опитен в кухнята, е полезно да знаеш някои основни правила.

Нигелата е мощна срещу няколко вида рак

Нигелата е мощна срещу няколко вида рак

За разлика от мащерката нигела е много малко позната дори и като наименование. Но ние решихме да ви запознаем с тази подправка, защото има данни, че тя притежава изключителни свойства при борбата с

Джинджифил срещу болка и възпаления

Джинджифил срещу болка и възпаления

От древността джинджифилът се ползва като лекарство, афродизиак и ценна подправка. В Европа лечебният корен е донесен през 13-и век от Марко Поло и до днес интересът към него расте.

X