Напишете дума/думи за търсене

мазнина

;
Как да избираме правилно месо

Как да избираме правилно месо

Изборът на качествено месо, съответстващо на ястието, което искате да приготвите, е цяла наука. И ако за някои месото на щанда изглежда еднакво, опитните кулинари умеят не само с един поглед да

Трикове, с които правим храната по-здравословна

Трикове, с които правим храната по-здравословна

Искате ли да се научите да приготвяте по-здравословни версии на любимите си рецепти, без да губите от вкуса? При много от тях това е напълно възможно. Ето няколко съвета

Кюфтенца с чесън

Кюфтенца с чесън

богато на селен лесно 6 порции 10 мин За една порция: 168 ккал мазнини 11 г холестерол 80 мг въглехидрати 3 г протеини 17 г фибри 0,2 г необходими продукти: 200 г кайма щипка сол щипка червен пипер 1

Кострецът бори диабета и подаграта (+рецепти)

Кострецът бори диабета и подаграта (+рецепти)

Кострецът е едногодишно тревисто растение. Стъблото е изправено, с височина 40–80 см, в долната част разклонено и е меко, сочно и кухо. Приосновните листа са разположени в розетка

Тайните на перфектните пържени ястия (+рецепта)

Тайните на перфектните пържени ястия (+рецепта)

Пържено пиле, пържени картофки или лучени кръгчета – трудно е да се устои на тази хрупкавост! Няма друг метод на готвене, при който храната да е толкова приятно хрупкава отвън и същевременно мека и

"Разкрасителни" навици, които разширяват порите на лицето

"Разкрасителни" навици, които разширяват порите на лицето

Излишната мазнина, мъртвите кожни клетки, мръсотията и бактериите могат да запушат порите и да ги уголемят. Грижата за лицето е от решаващо значение, но не се вманиачавайте

Печени или сурови ядки – кой е правилният избор

Печени или сурови ядки – кой е правилният избор

Ядките са здравословна храна, тъй като осигуряват разнообразие от хранителни вещества, включително големи количества мононенаситени и полиненаситени мазнини и умерени количества протеин

Как да пържим здравословно картофи (+рецепти)

Как да пържим здравословно картофи (+рецепти)

Защо пържените картофи са вредни? Те съдържат аминокиселината аспаргин, която при висока температура (над 190 градуса), при каквато се случва пърженето, се превръща в акриламид

Два страхотни начина за приготвяне на свинско

Два страхотни начина за приготвяне на свинско

Настъпи онова време от годината, в което се готви най-често свинско месо. В българските домове то присъства на трапезата като почти задължителен продукт – с кисело зеле, с боб, в гювеч, като пържоли

Рецепти с кръстоцветни зеленчуци

Рецепти с кръстоцветни зеленчуци

Зеле с кимион 15 мин/ 4 порции Разрежете на 4 - 6 части 1 малка зелка и бланширайте в кипяща подсолена вода за 3 мин. Залейте със студена вода, отстранете кочана и нарежете

X