Напишете дума/думи за търсене

мазнина

;
С какви мазнини не трябва да се готви

С какви мазнини не трябва да се готви

Понякога маслото има вредни свойства. И дори сред най-добрите мазнини има такива, които не са подходящи за високи температури. Има растителни масла, които са напълно неподходящи за пържене

Как да избираме правилно месо

Как да избираме правилно месо

Изборът на качествено месо, съответстващо на ястието, което искате да приготвите, е цяла наука. И ако за някои месото на щанда изглежда еднакво, опитните кулинари умеят не само с един поглед да

Трикове, с които правим храната по-здравословна

Трикове, с които правим храната по-здравословна

Искате ли да се научите да приготвяте по-здравословни версии на любимите си рецепти, без да губите от вкуса? При много от тях това е напълно възможно. Ето няколко съвета

Кюфтенца с чесън

Кюфтенца с чесън

богато на селен лесно 6 порции 10 мин За една порция: 168 ккал мазнини 11 г холестерол 80 мг въглехидрати 3 г протеини 17 г фибри 0,2 г необходими продукти: 200 г кайма щипка сол щипка червен пипер 1

Кострецът бори диабета и подаграта (+рецепти)

Кострецът бори диабета и подаграта (+рецепти)

Кострецът е едногодишно тревисто растение. Стъблото е изправено, с височина 40–80 см, в долната част разклонено и е меко, сочно и кухо. Приосновните листа са разположени в розетка

Тайните на перфектните пържени ястия (+рецепта)

Тайните на перфектните пържени ястия (+рецепта)

Пържено пиле, пържени картофки или лучени кръгчета – трудно е да се устои на тази хрупкавост! Няма друг метод на готвене, при който храната да е толкова приятно хрупкава отвън и същевременно мека и

"Разкрасителни" навици, които разширяват порите на лицето

"Разкрасителни" навици, които разширяват порите на лицето

Излишната мазнина, мъртвите кожни клетки, мръсотията и бактериите могат да запушат порите и да ги уголемят. Грижата за лицето е от решаващо значение, но не се вманиачавайте

Печени или сурови ядки – кой е правилният избор

Печени или сурови ядки – кой е правилният избор

Ядките са здравословна храна, тъй като осигуряват разнообразие от хранителни вещества, включително големи количества мононенаситени и полиненаситени мазнини и умерени количества протеин

Два страхотни начина за приготвяне на свинско

Два страхотни начина за приготвяне на свинско

Настъпи онова време от годината, в което се готви най-често свинско месо. В българските домове то присъства на трапезата като почти задължителен продукт – с кисело зеле, с боб, в гювеч, като пържоли

Рецепти с кръстоцветни зеленчуци

Рецепти с кръстоцветни зеленчуци

Зеле с кимион 15 мин/ 4 порции Разрежете на 4 - 6 части 1 малка зелка и бланширайте в кипяща подсолена вода за 3 мин. Залейте със студена вода, отстранете кочана и нарежете

X