Напишете дума/думи за търсене

мазни

;
Вредни съставки в млечните продукти

Вредни съставки в млечните продукти

След като в предишния брой ви представихме кои са опасните съставки в сирената, днес насочваме вниманието си към тези в маслото и млякото. Млечна киселина Използва се за подкиселяване на продукти.

Кетодиетата - не гладуваш, а слабееш

Кетодиетата - не гладуваш, а слабееш

Кетонната диета е класирана от специалистите на последно място – поражда много “за” и “против”. Принципът ѝ е горене на тлъстините. При нея целта е бързо да отслабнеш

Юрий Ковачев: Съчетаването на кисело и сладко е вредно за здравето

Юрий Ковачев: Съчетаването на кисело и сладко е вредно за здравето

Студеното време нахлу в живота ни, с него се променя начинът ни на живот и хранене. Кои продукти от природата да изберем и как да ги приготвим, съветва Юрий Ковачев - специалист по aюрведична кухня

Как да четем етикетите на хранителните продукти (първа част)

Как да четем етикетите на хранителните продукти (първа част)

Ако не сте безразлични към здравето си, вероятно често спирате поглед на етикетите на хранителните стоки в магазина. Разчитането им обаче изисква известни умения.

Богомил Николов: Купувайте пакетирано сирене, другото не е контролирано

Богомил Николов: Купувайте пакетирано сирене, другото не е контролирано

В наши дни изобилието в магазините само ни обърква какво да купим, а от написаното на опаковките често не ни става ясно дали храната е полезна или не.

Как да четем етикетите на хранителните продукти (втора част)

Как да четем етикетите на хранителните продукти (втора част)

В тази статия ви запознахме с основни компоненти от етикетите на хранителните продукти. Днес ще научите още по темата. Скрити захари Най-много бързи въглехидрати има в газираните напитки, нектарите,

Храни, които топят мазнини

Храни, които топят мазнини

Експерти от Здравния център към университета във Вашингтон направиха списък на продуктите, които най-бързо топят мастните клетки. Към тях се отнася преди всичко кофеинът, но не от кафето, а този,

8 трика за намаляване на апетита

8 трика за намаляване на апетита

По-голямото количество от храната (80%) приемайте на закуска и обяд. В менюто включете покълнала пшеница. Тя е богата на витамини от група В и на фибри,

Кои мазнини са полезни за пържене

Кои мазнини са полезни за пържене

Авокадовото и кокосовото масло са фаворитите от растителен произход, изненадващо съвременната наука валидира бабината концепция за 1:1 мас и олио. Най-комичната претенция за здравословно пържене

Витаминозно меню бори пролетната умора

Витаминозно меню бори пролетната умора

През пролетта мнозина усещат необяснима тревога и апатия, загуба на сили и лошо настроение. Симптомите се смятат за нормални за сезона, а диетолозите съветват да ги туширате със солидна порция

X