Напишете дума/думи за търсене

брашно

;
Как да удължим живота на продуктите през зимата

Как да удължим живота на продуктите през зимата

На всяка домакиня се е случвало неведнъж да изхвърля продукти, защото са се развалили. И това се отнася както за малотрайните, така и за дълготрайните

Как да разберем дали имаме зависимост от дадени храни?

Как да разберем дали имаме зависимост от дадени храни?

Пристрастеността към храната не е само желание да хапнете нещо вкусно. Тя е част от характеристиките на човешкото поведение и неговите преживявания, свързани с определени продукти

Съвети за майсторене на хляб с квас (+рецепта)

Съвети за майсторене на хляб с квас (+рецепта)

Едно време, когато нашите баби са били млади моми, ако някоя къща остане без квас за хляб, това било признак на бедност, страшна бедност. Днес изборът на хлябове в магазините е огромен

Тайните на перфектното тесто за пай (+рецепта)

Тайните на перфектното тесто за пай (+рецепта)

Паят е великолепна храна, която е подходяща за всяко време на деня и за всеки повод. Съществуват и солени пайове, но за тях ще пишем друг път. Днес във фокуса на кулинарното ни внимание са сладките –

Да се отървем от вредителите в кухненския шкаф

Да се отървем от вредителите в кухненския шкаф

Появата на насекоми и вредители в кухнята невинаги показва, че почиствате дома си немарливо. Паразитите развалят храната, зърнените култури и брашното, причиняват щети, снасяйки ларви

Как да приготвим домашна паста (+рецепта)

Как да приготвим домашна паста (+рецепта)

Продължаваме нашата поредица със съвети за по-здравословно и по-вкусно приготвяне на ястия.  Някога им викахме макарони. Днес макароните са изискан френски десерт, а спагетите, корите за лазаня

В кухнята на Tolik, с когото и Джулия Чайлд би врътнала едни сарми (+рецепти)

В кухнята на Tolik, с когото и Джулия Чайлд би врътнала едни сарми (+рецепти)

Анатолий Попов е по-известен като Tolik, но също така е известен като „Tolik, в чиято кухня ухае ммммммм“, „Tolik, на когото манджичките са мамма миа!“, „ Tolik

В кухнята на Богдана Карадочева: Не гответе, когато сте тъжни (+рецепта)

В кухнята на Богдана Карадочева: Не гответе, когато сте тъжни (+рецепта)

Богдана Карадочева обича много френските гозби, но най-вкусно е яла в Белгия. Признава, че нейната кухня е между традиционната и европейската. Започва диети всеки понеделник

Нели от Food for the soul: Започнах да готвя след потресаващ опит да впечатля мъжа си със спагети

Нели от Food for the soul: Започнах да готвя след потресаващ опит да впечатля мъжа си със спагети

Нели е един от първите кулинарни блогъри у нас. Нейната пълна с вкусотии и оригинални идеи виртуална кухня, наречена Food for the soul, е спретната, уютна

Заблуди за различните типове хляб

Заблуди за различните типове хляб

Хлябът неизменно присъства на трапезата ни. Дали бял, ръжен или пълнозърнест, всеки от нас консумира поне по една-две филии на ден. Какъв хляб всъщност ядем и как да избираме най-качествения ни

X