Напишете дума/думи за търсене

Любимите коледни бисквитки на Джейми Оливър

Идва времето от годината, когато целият дом се изпълва с вълшебни аромати. Коледните сладки и бисквити са задължителни не само за хапване вкъщи, но и са подходящ подарък за близките и приятелите. Освен това са много любими на децата и като приготвяне, защото могат да ги изрязват с формички, да ги оцветяват и украсяват заедно с нас.
Предлагаме ви любима рецепта за коледни сладки на един от най-любимите кулинари на света – Джейми Оливър.

Коледни бисквитки

Необходими продукти:

1 мандарина
100 г масло (студено)
180 г обикновено брашно
50 г захар
половин чаена лъжичка смляна канела (може да добавите още подправки по избор като джинджифил на прах, кардамон, индийско орехче)
1 супена лъжица мляко
Формички за сладки
По желание: дребни захаросани плодове или мармалад

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180°C и застелете тавата с хартия за печене.

1. Настържете на дребно мандаринената кора.
2. Нарежете маслото на кубчета, след което го поставете в купа за смесване с брашното, захарта, кората от мандарина и канелата.
3. С пръсти втрийте маслото в сместа, докато заприлича на фина галета.
4. Добавете млякото и разбъркайте добре, за да се получи меко тесто.
5. Увийте тестото в прозрачно фолио и го поставете в хладилника да стегне за около 30 минути.
6. Поставете тестото върху леко набрашнена работна повърхност и разточете до 1 см дебелина.

Може да направите слепени сладки с „прозорче“ от същата смес. За целта ви трябват формички с еднаква форма, но малък и голям размер. Режете долния слой с голямата форма, режете горния – с малката. В празното пространство между двата слоя, или в така наречения прозорец, може да сложите стрити на ситно захаросани плодове или мармалад.

7. Печете 12 минути, или докато бисквитите станат златисти.
8. Оставете ги да се стегнат, след това ги прехвърлете върху решетка.

Може да ги вържете с конци с панделка и да ги закачите на вашето коледно дърво.
Също така може да замразите това тесто и да приготвите сладките съвсем преди празника.
Готовите бисквитки ще се държат добре за около пет дни в херметически затворен съд.

Вкусни коледни сладки без печене.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X