Ако решите да опитате хранителен режим без млечни продукти, естествено е тялото да изпита техния недостиг.
Млякото, приготвено от различни семена (тиквени семена, сусамово семе и слънчогледови семки) ще се превърне в достойна алтернатива на класическото мляко.
Този аналог на млякото ще добави приятно разнообразие в менюто ви. Продуктът може да се използва за приготвяне на пудинги и като добавка към различни зърнени храни и палачинки. Семената, останали от приготвянето на мляко, могат да се използват като съставка в печенето на макаронени изделия и хляб.
За тези, които страдат от алергии, е полезно да се обърнат внимание, че черният сусам често причинява алергична реакция.
Необходими продукти:
200 г микс от тиквени семки, черен сусам, слънчогледови семки
2 чаши леко затоплена вода
морска сол вкус
Начин на приготвяне:
Накиснете микса от семена във водата за 12 часа. След това старателно отцедете. Ако млякото изглежда твърде гъсто, постепенно добавете топла вода до желаната консистенция.
Коментари (0)
Вашият коментар