Времеемкото и разхвърляно готвене може да остане в миналото, ако добавите малко ентусиазъм и въображение към него.
Белене на зеленчуци, узряване на авокадо за нула време или печене на скара като професионалист - всичко това може да бъде постигнато с минимални усилия, ако научите няколко умни трика в кухнята, с които бихте впечатлили дори шеф Виктор Ангелов.
1. Обелете доматите по бърз и лесен начин
Поставете ги в гореща вода за няколко секунди. После беленето е песен.
2. Защитете ръцете си, докато режете люти чушки
Вместо да използвате ръкавици, намажете ръцете си със зехтин или олио. Мазнината ще създаде плътна бариера, така че лютата съставка да не повреди кожата.
3. Използвайте листа от маруля, за да запазите авокадото свежо
Увийте и приберете в хладилника. Издържа до седмица.
4. Изстискайте ябълков сок без усилия
Сложете няколко ябълки във фризера и ги оставите да замръзнат добре. След това извадете и оставете да се разтопят напълно. Вземете ша и изстискайте ябълката. Сокът е готов за консумация.
5. Използвайте хлебчета, докато печете кебапчета
Поставете върху месото хляб, за да си спестите пръските и време за чистене след това.
6. Миксер за накъсване на месо
Вареното пилешко, телешко, свинско и пуешко ще се накъса лесно, ако използвате миксера на ниска скорост за около 2 минути.
7. Режете мерудиите с резачка за пица
Колелото на резачката за пица се върти в двете посоки, което я прави чудесна за лесно рязане на зелен лук и други мерудии.
8. Картофът пречи на загарянето на скарата
Този зеленчук може да попречи на месото и рибата да се залепят за скарата и да ви спести време за почистване. Нарежете картофа наполовина и натрийте решетката с него. Картофеното нишесте ще създаде бариера, която дори ще ви помогне да готвите деликатно месо като сьомга.
9. Обелете чесъна без нож
Просто ще ви трябва купа с малко топла вода, глава чесън и 5 минути. След това обелките падат сами.
10. Използвайте брашно за бързо узряване на авокадото
Може да ускорите процеса на узряване на авокадото, като го заровите в брашно. Това ще стимулира етиленовите емисии в плода и ще абсорбира излишната влага. След процеса ще имате перфектно узряло и вкусно авокадо.
Коментари (0)
Вашият коментар