4 порции
50 мин
необходими продукти:
900 г агнешки бут
6 скилидки чесън на ситно
1 с.л. зехтин
2 ч.л. сушен риган
250 г тиква
300 г зелен фасул
за дресинга
1/4 ч.ч. лимонов сок
2 счукани скилидки чесън
3 филета аншоа на ситно
1/4 ч.ч. магданоз на ситно
1/2 ч.ч. зехтин
начин на приготвяне:
1 Оваляйте добре агнешкото с чесъна, зехтина и ригана. Овкусете с черен пипер.
2 Загрейте барбекю с капак на силна температура. Осолете месото. Печете всяка страна на агнешкото по 3 мин, или докато покафенее. Намалете температурата до средна и сложете капака на барбекюто. Печете 15-20 мин, като по средата на времето обърнете месото. Свалете от огъня и увийте във фолио. Оставете настрани за 10 мин.
3 За да направите дресинга, блендирайте лимоновия сок, чесъна, аншоата и 2 с.л. магданоз до гладкост. Сложете зехтина и останалия магданоз. Овкусете със сол и черен пипер.
4 Задушете тиквата и зеления фасул на водна баня. Поръсете зеленчуците и агнешкото с дресинга и сервирайте.
Коментари (0)
Вашият коментар