Сезонът, в който ги консумираме, лека-полека пристига. Ето за какво още може да се използват киселите краставички, освен да са част от менюто.
* Сокът може да замести оцета в салатата или супата.
* Използвайте сока за мариноване на зеленчуци и месо, като за него може да добавите чесън, горчица, люта чушка.
* Помага при някои неприятни симптоми, като предменструални болки, хълцане, киселини в стомаха, запек. Трябва само да изпиете няколко глътки от сока.
* С негова помощ може да се премахват петна от медна посуда и да се почиства решетката на грила.
* В градината сокът може да се използва като тор за растенията, които обичат кисела почва. Такива са хортензията и рододендронът. Внимавайте обаче течността да не попадне по стеблата, когато сипвате в земята.
* Все пак може да третирате и листата и стеблата, но само с пулверизатор срещу вредители. Голямото предимство на този начин на обработка е, че не вреди по никакъв начин на децата и домашните животни.
Коментари (0)
Вашият коментар