Напишете дума/думи за търсене

Съвети за перфектните печива

Сложете закваската в брашното, след като сте го пресяли и сте направили кладенче по средата.

В началото ще е по-рядко – оставете го да втаса на топло, а след като се надигне, го замесете с още брашно, ако е необходимо.

Внимавайте със солта, защото тя въздейства на активността на маята.

Втасването обикновено е приключило, когато тестото е удвоило обема си. Може да го оставите да втасва във фурна, затоплена на 50 градуса, или на водна баня.

Важен съвет:

Ако тестото е месено достатъчно, по него ще се появят мехурчета. Ако е втасало достатъчно, при натиск с пръст ще оставя вдлъбнатина, без да се връща.

За още вкусни предложения, срещи с любими кулинарни блогъри, интервюта със специалисти по здравословно хранене и практични съвети харесайте фейсбук страницата ни"Рецепти за здраве".

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X