Сложете закваската в брашното, след като сте го пресяли и сте направили кладенче по средата.
В началото ще е по-рядко – оставете го да втаса на топло, а след като се надигне, го замесете с още брашно, ако е необходимо.
Внимавайте със солта, защото тя въздейства на активността на маята.
Втасването обикновено е приключило, когато тестото е удвоило обема си. Може да го оставите да втасва във фурна, затоплена на 50 градуса, или на водна баня.
Важен съвет:
Ако тестото е месено достатъчно, по него ще се появят мехурчета. Ако е втасало достатъчно, при натиск с пръст ще оставя вдлъбнатина, без да се връща.
За още вкусни предложения, срещи с любими кулинарни блогъри, интервюта със специалисти по здравословно хранене и практични съвети харесайте фейсбук страницата ни"Рецепти за здраве".
Коментари (0)
Вашият коментар