Напишете дума/думи за търсене

Наденица с яйца

богато на витамин А

лесно

6 порции

30 мин

За една порция:

286 ккал

мазнини 23,2 г

холестерол 192 мг

въглехидрати 2,2 г

протеини 16,7 г

фибри 0,5 г

необходими продукти:

6 яйца

3 парчета наденица

2 домата

2 с.л. зехтин

2 скилидки чесън

100 г настърган кашкавал

сол и пипер на вкус

магданоз

начин на приготвяне:

1 Настържете доматите, запържете ги със зехтина и чесъна за няколко минути. Нарежете наденицата на шайби в я добавете. Овкусете със сол и пипер

2 Загрейте фурната на 200°С. Пригответе не много дълбок продълговат съд за печене. Прехвърлете наденицата със соса в съда, а отгоре чукнете яйцата без да разбърквате. Поръсете с настърган кашкавал и сложете предястието във фурната за около 15-20 мин. Поръсете с пресен магданоз.

Може да използвате шунка или накъсано, предварително сварено или печено, месо. По желание сложете и броколи в ястието.

за още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X