богато на витамин А
лесно
6 порции
30 мин
За една порция:
286 ккал
мазнини 23,2 г
холестерол 192 мг
въглехидрати 2,2 г
протеини 16,7 г
фибри 0,5 г
необходими продукти:
6 яйца
3 парчета наденица
2 домата
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън
100 г настърган кашкавал
сол и пипер на вкус
магданоз
начин на приготвяне:
1 Настържете доматите, запържете ги със зехтина и чесъна за няколко минути. Нарежете наденицата на шайби в я добавете. Овкусете със сол и пипер
2 Загрейте фурната на 200°С. Пригответе не много дълбок продълговат съд за печене. Прехвърлете наденицата със соса в съда, а отгоре чукнете яйцата без да разбърквате. Поръсете с настърган кашкавал и сложете предястието във фурната за около 15-20 мин. Поръсете с пресен магданоз.
Може да използвате шунка или накъсано, предварително сварено или печено, месо. По желание сложете и броколи в ястието.
за още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар