необходими продукти:
4 резена бекон на ситно
250 г замразен грах
1/2 връзка мента
3 с.л. винен оцет
1 среден накъсан айсберг
начин на приготвяне:
1 Загрейте няколко лъжици зехтин. Прибавете бекона и сотирайте няколко минути, или докато стане хрупкав. Свалете от огъня и поставете върху кухненска хартия, за да се изцеди мазнината.
2 Сложете граха в тигана и готвене няколко минути, бъркайте от време на време. Добавете 1 с.л. оцет. Свалете от котлона и осолете на вкус.
3 За да направите дресинга, разбийте 2 с.л. оцет с 3 с.л. зехтин. Осолете. Излейте соса върху граха и айсберга. Сервирайте с бекона.
Коментари (0)
Вашият коментар