Японките се считат за едни от най-красивите и елегантни жени в цял свят, пише Bright Side. Те винаги изглеждат поне с 10 години по-млади и живеят по-дълго.
Ето и някои от тайните, свързани с храненето, които поддържат японките в перфектна форма.
Богат и балансиран хранителен режим
Съществува доста погрешно схващане, че японците ядат единствено суши. Техният хранителен режим всъщност е доста разнообразен. По принцип предпочитат риба, водорасли, зеленчуци, соя, ориз, плодове и зелен чай.
Японският хранителен режим е сравнително балансиран и почти изключва висококалорични и вредни храни. Японците разчитат най-вече на сезонни продукти, като през зимата те консумират най-вече месо, риба, топли напитки и супи.
Методите за приготвяне на храна
В традиционната японска кухня храните най-често се обработват чрез задушаване, печене или пържене, но в специални тигани с минимално количество мазнина. Зеленчуците са нарязани така, че едновременно да изглеждат добре и да се приготвят по-бързо.
Преимуществото на тези методи за приготвяне е, че те успяват да запазят много от хранителните свойства на продуктите. Зеленчуковият бульон е в основата на повечето от ястията им. Японките много внимават с подправките, за да запазят храната лека, така че да не окаже негативно влияние върху стомаха, черния дроб и бъбреците.
Коментари (0)
Вашият коментар