Културата на хранене
Самото хранене също е ритуал в Япония. Местните ядат бавно, чрез малки парченца, като спомагателните прибори и чинии са малки. Те се стремят да запазят естествения вкус и вид на храната и затова рядко декорират ястията си.
Не е за предпочитане да се смесват различни гозби в една чиния. Всяко ястие трябва да си има собствено място на масата. Чинията не трябва никога да е препълнена до горе, което ще ни помогне и да не преяждаме.
Ориз вместо хляб
Оризът е съществена част от всяко хранене и много често се приготвя без никаква сол и масло. Липсата на тестени продукти поддържа японките в чудесна форма.
Закуската е основното хранене през деня
Закуската е най-важното хранене за японците през целия ден. Тя обикновено включва риба, ориз, омлет, соеви ястия със зеленчуци, водорасли и чай.
Без сладки изкушения за десерт
Десертът рядко съществува в менюто на японците, а ако има такъв, той е в много малки количества. Очакванията на самите японци към сладкото са доста по-различни от нашите. Те не наблягат на кейкове и кремове.
В японската кухня присъства дори сладолед, приготвен от ориз. Принципно техните десерти са с ниско съдържание на мазнини и захар.
Коментари (0)
Вашият коментар