необходими продукти:
3 яйца
1 ч.ч. захар
2/3 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч. олио
2-3 с.л. меко масло
1 ч.л. сода за хляб
1 1/2 ч.л. бакпулвер
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. смлени орехи
70 г сушени боровинки
настъргана портокалова кора
1 ванилия
начин на приготвяне:
1 Разбийте яйцата със захарта и ванилията, добавете млякото с разбърканата в него сода, олиото и мекото масло. Смесете брашното с бакпулвера и също го добавете. Смлените орехи и боровинките сложете в тестото накрая заедно с настърганата портокалова кора и разбъркайте.
2 Пригответе метална форма за кейк и я намажете леко с мазнина, поръсете я с малко брашно. Излейте тестото и печете кейка около 40 мин на 180°С, или докато дървена клечка не излезе чиста от кейка.
По желание обърнете кейка в поднос и го поръсете леко с пудра захар или с глазура.
Коментари (0)
Вашият коментар