необходими продукти:
за плънката:
5-6 средно големи ябълки
1 портокал
1/4 ч.ч. захар
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче
за овесената кората:
3/4 ч.ч. брашно
3/4 ч.ч. овесени ядки
1/2 ч.ч. захар (микс бяла и кафява)
100 г масло
щипка сол
начин на приготвяне:
1 Загрейте фурната на 180°С. Намажете огнеупорен продълговат или квадратен съд за печене с масло.
2 Почистете ябълките от корите, семките и твърдите части и ги нарежете на дребно в купа. Добавете захарта за плънката, настърганата портокалова кора и сока на плода, канелата и индийското орехче. Разбъркайте добре и прехвърлете всичко в съда за печене.
3 Смесете брашното, захарта за кората, овесените ядки, солта и мекото масло в отделен съд. Разбъркайте до образуването на трохи. Поръсете ябълките с тях, леко ги натиснете и сложете съда във фурната за около 60-70 мин или докато ябълките омекнат добре, а сокът се сгъсти.
За да не прегаря овесената кора по време на печенето, покрийте я с лист метално фолио.
Коментари (0)
Вашият коментар