необходими продукти:
50 г пресен босилек (около две връзки)
200 мл зехтин екстра върджин
100 г кедрови ядки (може да ги замените и с други, например с орехови или микс от няколко вида)
100 г настърган пармезан
4 скилидки чесън
сол и черен пипер
начин на приготвяне:
1. Ако разполагате с кухненски робот, сложете всички съставки без зехтина и разбъркайте добре, а зехтина добавете на струйка постепенно.
2. Ако не разполагате с робот, може да приготвите пестото с пасатор или в хаванче: първо разбивате босилека с ядките и чесъна, след това на струйка добавяте постепенно зехтина, а накрая и настъргания пармезан. Овкусявате със сол и черен пипер.
С босилеково песто може да овкусявате много видове салати, да го ползвате вместо кетчуп за пържените картофки, или просто да сварите спагети, да ги полеете с песто и да имате вкусна, евтина и бърза вечеря!
Освен това може да си направите песто и от други зелени подправки по избор, както и от сушени домати, печени чушки и т.н. Просто използвайте основната рецепта и включете въображението си.
Коментари (0)
Вашият коментар