необходими продукти:
2 кг пиле
30 мл зехтин
30 мл лимонов сок
сол
черен пипер
за пестото:
1 шепа левурда
1 шепа босилек
2 с.л. счукани бадеми
10 с.л. зехтин
сол, черен пипер и лимонов сок
начин на приготвяне:
1 За да направите пестото, смесете продуктите в блендера или пасирайте с пасатора.
2 Разрежете пилето напряко през гърдите и го мариновайте за около половин час, потопено в зехтина, лимоновия сок и подправките и намазано с част от пестото.
3 Печете до готовност, като по средата на процеса го обърнете от другата страна. Намажете с пестото и сервирайте.
за още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар