необходими продукти:
4 х 200 г филета от бяла риба
1/4 ч.ч. листа от кориандър
1 малка глава лук на ситно
1 люта чушка без семките на ситно
4 см джинджифил на ленти
1 счукана скилидка чесън
1 ч.л. пудра захар
1 с.л. соев сос
1 1/2 с.л. зехтин
2 люти чушлета на шайби + 1 настърган на едро морков за украса
начин на приготвяне:
1 Сложете половин литър вода да заври. Върху водната баня сложете цедка или бамбуков съд за готвене на пара, а в нея поставете рибните филета. Върху нея тях на водна баня сложете рибните филета за 10 мин. Покрийте ги с алуминиево фолио.
2 Смесете кориандъра, лука и чилито. Отделно разбъркайте джинджифила, чесъна и соевия сос. Получена смес прибавете към тази с кориандъра. Поръсете със зехтин и сложете на висока температура за 2 мин.
3 С джинджифиловата смес поръсете рибата, а отгоре сложете тази с кориандъра. Сервирайте с нарязани на шайби люти чушлета и настърган морков.
за още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-големия гурман. Ще научите какви са правилата на идеалната здравословна вечеря, ще разберете как да се храните преди и след кардио тренировка. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за постни бисквити, както и ще открехнем вратата на периодичното гладуване или т.нар. фаст.
Ще продължим да ви запознаваме с азиатските кулинарни дебри благодарение на тайландската кухня, ще ви представим левурдата – суперхраната на келтите, ще ви предложим и меню за помладяване. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
Наш специален гост е Бени от блога In The Beni's Kitchen, която с лекота върти от баници до нежни десерти, а на корицата ни изкушава желиран свински език, приготвен от Вики – перфекционист в кулинарията, която ни допуска до своя вкусен свят благодарение на Good to the last drop.
В броя ще откриете идеи за ефектни салати, питателни супи, вкусни предястия, впечатляващи основни гозби и фантастични десерти.
От д-р Бари Фурнаджиев ще научите чай от какво трябва да се пие задължително при грип и настинка. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!
Коментари (0)
Вашият коментар