необходими продукти:
за основата:
100 г масло
1/4 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ванилия
за розовия пълнеж:
200 г ягоди
1 с.л. захар
1 ч.л. лимонов сок
за белия пълнеж:
750 г крем сирене
3/4 ч.ч. пудра захар+2 с.л.
1 ванилия
180 мл сметана
1 с.л. брашно
4 яйца
плодове за гарниране
начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180°С. Намажете с мазнина кръгла форма за печене. Смесете съставките за основата и разбъркайте. Прехвърлете ги във формата и с натискане ги разпределете по дъното и по стените на съда. Сложете във фурната и печете 10-15 мин. Оставете основата да се охлади напълно.
2. Намачкайте ягодите и ги поръсете със захарта. Добавете лимоновия сок и оставете пюрето настрана. Намалете фурната 160°С. Разбийте отделно крема сиренето, 3/4 ч.ч. захар, брашното и ванилията. Добавете жълтъците на яйцата и сметаната. Отделете 2/3 ч.ч. от сместа, а в останалото количество сложете ягодовото пюре. Разбийте отделно белтъците с 2 с.л. захар, добавени постепенно. Смесете ги с белия крем. Сложете на порции от белия и розовия крем върху изпечената кора.
3. Печете във фурната около 1 час . Оставете чийзкейка да изстине постепенно във фурната.
След като изстине, е нормално десертът да спадне в средата. Използвайте получената вдлъбнатина и гарнирайте с плодове.
за още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар