Напишете дума/думи за търсене

Чийзкейк с ягоди

необходими продукти:

за основата:

100 г масло

1/4 ч.ч. захар

1 ч.ч. брашно

1 ванилия

за розовия пълнеж:

200 г ягоди

1 с.л. захар

1 ч.л. лимонов сок

за белия пълнеж:

750 г крем сирене

3/4 ч.ч. пудра захар+2 с.л.

1 ванилия

180 мл сметана

1 с.л. брашно

4 яйца

плодове за гарниране

начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180°С. Намажете с мазнина кръгла форма за печене. Смесете съставките за основата и разбъркайте. Прехвърлете ги във формата и с натискане ги разпределете по дъното и по стените на съда. Сложете във фурната и печете 10-15 мин. Оставете основата да се охлади напълно.

2. Намачкайте ягодите и ги поръсете със захарта. Добавете лимоновия сок и оставете пюрето настрана. Намалете фурната 160°С. Разбийте отделно крема сиренето, 3/4 ч.ч. захар, брашното и ванилията. Добавете жълтъците на яйцата и сметаната. Отделете 2/3 ч.ч. от сместа, а в останалото количество сложете ягодовото пюре. Разбийте отделно белтъците с 2 с.л. захар, добавени постепенно. Смесете ги с белия крем. Сложете на порции от белия и розовия крем върху изпечената кора.

3. Печете във фурната около 1 час . Оставете чийзкейка да изстине постепенно във фурната.

След като изстине, е нормално десертът да спадне в средата. Използвайте получената вдлъбнатина и гарнирайте с плодове.

за още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X