Печени в тава и леко бухнали
Така ги разбират палачинките във Финландия. Изглежда хората на север предпочитат да си спестят времето и усилията за приготвянето на всяка палачинка по отделно. Изливат тестото в тава и го запичат, а след това го режат като пица или на правоъгълни парчета. И съвсем не им е по-малко сладко.
Още по-бухнали по немски
За разлика от финландската сладост, голямата палачинка на германците е в кръгла форма. В рецептата й няма нищо сложно, но всеки, който е опитвал да я измайстори за първи път, е попадал малко или много в сянката на неуспеха. Но си струва да опитате с тази интересна палачинка, която, между другото, съвсем не е изключено да срещнете и в полите на родните Родопи. Предлагаме ви една изпитана рецепта от блога Eat Travel Loоve.
Голяма палачинка
За 1 порция:
403 ккал
мазнини 23,3 г
холестерол 216 мг
въглехидрати 35,2 г
протеини 13,4 г
фибри 1 г
необходими продукти:
(за тавичка 28-30 см)
3 яйца
115 г брашно
330 мл прясно мляко
60 г масло
начин на приготвяне:
1. Загрейте маслото в тавичката до пълното му разтопяване. Хубаво е дори съвсем леко маслото да се зачерви, придава още по-добър вкус на палачинката.
2. Разбийте с миксер или с тел яйцата, брашното, прясното мляко и изсипете върху разтопеното масло.
3. В загрята фурна на 180°С печете около 20 мин, или докато повърхността на палачинката се зачерви.
Сервирайте веднага, защото тази палачинка спада за минути. Това не променя вкуса й, но когато е „бухнала“, е още по-апетитна.
Коментари (0)
Вашият коментар