Напишете дума/думи за търсене

Палачинките – закуска №1 по света и у нас (+рецепта)

Печени в тава и леко бухнали

Така ги разбират палачинките във Финландия. Изглежда хората на север предпочитат да си спестят времето и усилията за приготвянето на всяка палачинка по отделно. Изливат тестото в тава и го запичат, а след това го режат като пица или на правоъгълни парчета. И съвсем не им е по-малко сладко.

Още по-бухнали по немски

За разлика от финландската сладост, голямата палачинка на германците е в кръгла форма. В рецептата й няма нищо сложно, но всеки, който е опитвал да я измайстори за първи път, е попадал малко или много в сянката на неуспеха. Но си струва да опитате с тази интересна палачинка, която, между другото, съвсем не е изключено да срещнете и в полите на родните Родопи. Предлагаме ви една изпитана рецепта от блога Eat Travel Loоve.

Голяма палачинка

За 1 порция:

403 ккал

мазнини 23,3 г

холестерол 216 мг

въглехидрати 35,2 г

протеини 13,4 г

фибри 1 г

необходими продукти:

(за тавичка 28-30 см)

3 яйца

115 г брашно

330 мл прясно мляко

60 г масло

начин на приготвяне:

1. Загрейте маслото в тавичката до пълното му разтопяване. Хубаво е дори съвсем леко маслото да се зачерви, придава още по-добър вкус на палачинката.

2. Разбийте с миксер или с тел яйцата, брашното, прясното мляко и изсипете върху разтопеното масло.

3. В загрята фурна на 180°С печете около 20 мин, или докато повърхността на палачинката се зачерви.

Сервирайте веднага, защото тази палачинка спада за минути. Това не променя вкуса й, но когато е „бухнала“, е още по-апетитна.

 

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X