Необходими продукти:
3 яйца
2 ч.ч. мляко
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
2 с.л. захар
щипка сол
масло за намазване
400 г течен шоколад
100 г лешници
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата в купа, добавете половината от млякото. Сложете брашното, захарта, солта и содата и разбийте добре. Долейте останалото мляко.
2. Загрейте голям тиган на котлона и го намажете с масло. Излейте малко от тестото в него и го разнесете, така че да се оформи тънка широка палачинка. Обърнете я при готовност. Продължете с останалото тесто, като намазвате тигана с масло между отделните палачинки.
3. Затоплете леко течния шоколад, колкото да може да се маже лесно, начупете лешниците. Намажете всяка от палачинките с малко шоколад и ги подредете една върху друга. С останалия шоколад залейте тортата отгоре, размажете го добре навсякъде и поръсете с ядките. Сложете тортата да се стегне в хладилника.
Между палачинките може да намажете и с друг крем по желание. В този случай намалете количеството шоколад в рецептата.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар