необходими продукти:
12 бр. медени вафли
400 г сметанов сладолед
4-5 с.л. карамелен сироп
2 с.л. шоколадов сироп
начин на приготвяне:
1. Оставете сладоледа да се размекне на стайна температура, разбърквайте го от време на време, за да се размеква равномерно. Щом стане достатъчно мек и се разбърква лесно, добавете карамеления сироп и шоколадовия и разбъркайте добре до хомогенизиране на сладоледа. Сложете го във фризера за около 30 мин да се стегне.
2. Извадете сладоледа, ако се налага оставете го малко да се отпусне и слепете медените вафли две по две с обилно количество сладолед между тях. Върнете сандвичите обратно във фризера, ако не ги сервирате веднага.
Добавете начупени ядки или нарязани парченца сушени плодове в сладоледа за по-богат вкус.
За още изкушаващи и здравословни рецепти търсете сп. "Рецепти за здраве" (през четвъртък на пазара).
Коментари (0)
Вашият коментар