необходими продукти:
2 с.л. олио
1 лук на ситно
2 скилидки чесън на ситно
1 с.л. чили сос
1 с.л. смлян кимион
2 x 410 г консерви с нахут
800 г домати от консерва на ситно
1 л пилешки бульон
480 г сварено пуешко месо на ситно
1/4 к.ч. кориандър на ситно + листа за сервиране
500 г кисело мляко за сервиране
начин на приготвяне:
1. Затоплете олиото на средна температура. Сложете лука, като бъркате отвреме навреме. След 3 мин прибавете чесъна, а след минута и чили соса и кимиона. Разбърквайте добре през цялото време. След като сместа стане уханна, добавете нахута, доматите, бульона и 300 мл вода. След като заври, намалете температурата и оставете да къкри 30 мин.
2. Когато супата изстине леко, овкусете със сол, черен пипер, кориандър и прибавете пуешкото месо. Всяка порция сервирайте с кисело мляко и листа от кориандър.
Кимионът е добър източник на желязо и манган. Тази подправка стимулира производството на панкреасни ензими и помага за храносмилането. Предпазва от загуба на памет и тушира пагубното влияние на стреса върху тялото.
За още вкусни репепти харесайте страницата ни "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар