Необходими продукти:
400 г маслен боб от консерва
3 с.л. зехтин
2 скилидки чесън на ситно
листата от 2 стръка розмарин
1 ч.л. семки от люта чушка
600 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Кипнете водата и изсипете в нея боба. След 1 мин извадете варивото и изцедете добре. Това се прави, за да се отнеме всякакъв мирис, който може да е останал по боба от консервата.
2. Загрейте зехтина и добавете останалите съставки. След 2 мин прибавете боба и бъркайте, докато не се получи златист загар.
3. Овкусете със сол. Сервирайте поръсен с няколко капки зехтин. По желание може да го предложите с авокадо или мариновани сушени домати.
Олеиновота киселина, която се съдържа в авокадото, помага за намаляването на лошия холестерол и за подобряването на нивата на добрия. Поддържането на холестерола в граници е жизненоважно за диабетици, тъй като те са по-застрашени от сърдечносъдови заболявания.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар