Сокът на краставиците съдържа хормон, който помага на тялото да произвежда инсулин – нещо, което липсва на диабетиците.
В допълнение на това гликемичният индекс на този зеленчук е 0, което означава, че може да се консумира до насита без притеснение, че ще покачи нивата на кръвната захар.
Предпазва от махмурлук
Водата, електроцитите и витамините от групата В, които се съдържат в краставиците, снабдяват организма с необходимите нутриенти, които се губят, докато консумираме алкохол. Липсата им водят до дехидратация, което пък ни снабдява с махмурлук. Така че след като сме обърнали няколко чашки, не е лошо да хапнем една салата от краставици. Това със сигурност ще ни гарантира по-свежа глава на сутринта.
Разкарва лошия дъх
Парченце краставица, задържано 30 секунди на небцето, освобождава фитохимикали, които борят бактерията в устата, причиняваща лошия дъх. Всичко, което ни трябва, не са ментови бонбони и дъвки, а резенче от този свеж зеленчук.
Коментари (0)
Вашият коментар