Напишете дума/думи за търсене

Празнична капама по бански

Необходими продукти:
1 пиле
500 г телешко месо
500 г свинско месо
300 г кайма
300 г пушени гърди
200 г наденица
кисела зелка
100 г ориз
чаена чаша олио
2-3 глави лук
червен и черен пипер
чубрица
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. За пилето се приготвя плънка от половината ориз, задушен с дреболиите на пилето, нарязани на ситно, чубрица и черен пипер.

2. Пълни се и се зашива. От зелката се отделят 12-13 листа, а останалото се нарязва на ситно. От листата се правят сармички с каймата, останалият ориз и ситно нарязан лук, червен и черен пипер.

3. В голяма тенджера или пръстен съд се нареждат едно върху друго част от нарязаното зеле, сармичките, слага се пилето, пушените гърди, нарязани на парченца, наденицата и нарязаното на пържоли свинско и телешко месо. Добавя се олио и половин чаена чаша вода или зелев сок.

4. Тенджерата се захлупва плътно и ястието се вари дълго на слаб огън.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X