Необходими продукти:
1 средна тиква тип цигулка на кубчета
зехтин
сол и черен пипер
1 ч.ч. царевично брашно
1 ч.л. сол
4 ч.ч. зеленчуков бульон
1 шепа градински чай
50 г масло
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 220°C. Сложете тиквата в тава и поръсете със зехтин, черен пипер и сол. Печете 20-30 мин, или до готовност.
2. Сложете бульона да заври, осолете и прибавете брашното постепенно. Бъркайте през цялото време, за да не се получат бучици.
3. Намалете температурата до ниска и бъркайте, докато качамакът започне да се отлепя от дъното.
4. Разтопете маслото и сотирайте градинския чай. Сервирайте качамака с печената тиква и маслената билка.
Източник: сп. "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар