Необходими продукти:
1 кг свинска кайма
2 глави лук
1 яйце
1 с.л. горчица
1 с.л. семки от люта чушка
чубрица
3 с.л. олио
250 г домати от консерва
8 зърна черен пипер
червен пипер
1 дафинов лист
50 мл ракия
чесън на прах
сол
2 стръка пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Свинската каймата се омесва с половината лук, настърган на ситното ренде, яйцето, горчицата, чубрицата и семките от лютите чушки. Оформят се кюфтета, които се опържват в горещо олио от двете страни до пълна готовност.
2. Другата глава лук се нарязва на ситно и се задушава в горещо олио. Щом лукът стане прозрачен, се залива с ракията и се оставя за 2-3 минути на тих огън. Прибавят се пасираните домати и подправките. След 3 минути се слагат и кюфтетата и ястието ври още 5 минути. Дафиновият лист се отстранява.
Коментари (0)
Вашият коментар