Необходими продукти:
1 кг патладжани
250 г топено сирене
2 яйца
1 кг домати
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 с.л. босилек
5 с.л. олио
сол
Начин на приготвяне:
Патладжаните се нарязват на тънки колелца, осоляват се и се оставят за половин час да пуснат сок. След това се изплакват и подсушават. Сваряват се за 20 минути, докато поомекнат. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олиото заедно със счукания чесън. Когато омекнат, към тях се прибавят настърганите домати. Сосът се подправя със сол и босилек. В тавичка се нареждат патладжаните и доматеният сос. Отгоре се подреждат колелца топено сирене и ястието се залива с разбитите яйца. Пече се в гореща фурна до готовност.
Коментари (0)
Вашият коментар