Продукти: 300 г мариновани гъби, 4 моркова, 200 г твърд кашкавал, 2 кисели краставички, 300 г месо по избор, 4 яйца, 300 майонеза
Приготвяне: Сварете морковите, изстудете, почистете и настържете на едро ренде. по същия начин се постъпва и с яйцата. Месото се сварява в подсолена вода до пълна готовност. Нарязва се на малки кубчета. Маринованите гъби се нарязват на дребно.
Салатата е редим на пластове и всеки пласт намазвате добре с майонеза. Можете да използвате тортена форма с подвижно дъно, а за да "омекотите" майонезата прибавете 1-2 лъжици кисело мляко. И така: първи слой - мариновани гъби, втори слой - варените моркови, трети слой - настърган кашкавал, четвърти - ситно нарязани краставички, пети слой - вареното месо, шести слой - варени яйца. Отгоре, за украса настържете жълтък, подредете едно сварено яйце, нарязано на кръгчета и няколко цели гъби.
Коментари (0)
Вашият коментар