Напишете дума/думи за търсене

Лимонов крем пудинг

Необходими продукти:
200 г захар
40 г масло
3 яйца
1 с.л. ванилов екстракт
1 с.л. настъргана лимонова кора
40 г брашно
1/4 ч.л. сол
240 мл пълномаслено прясно мляко
1/8 ч.л. лимонтузу
80 мл прясно изцеден лимонов сок

Начин на приготвяне:
От захарта се отделят 2 с.л. за разбиване на белтъците. Останалата захар и маслото се разбиват до пухкавост, добавят се трите жълтъка един по един, лимоновата кора, ванилията, брашното, солта. Млякото и лимоновият сок се добавят постепенно. Белтъците се разбиват на пяна с 2 с.л. захар, добавя се лимонтузу и се разбиват на сняг. Добавят се към лимонената смес, бавно, без миксер се обърква до хомогенизирането им. Сместа се изсипва в 6 (непълни) чаши или форми за крем карамел, които се нареждат в тава и се покриват до половината с вряла вода. Кремът се пече на 180 градуса 40-45 минути до златисто. Оставя се да се охлади заедно с водата. Кремът може да се изсипе и на едно място и да се приготви като пудинг в кексова форма.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X