Необходими продукти:
100 г варено-пушен бекон на кубчета
1 глава лук на ситно
500 г замразен зелен боб
сол и черен пипер на вкус
1 скилидка счукан чесън
Начин на приготвяне:
1. Размразете боба, отцедете добре и подсушете с кухненска салфетка.
2. В сух тиган запържете бекона докато стане златист и хрупкав. Извадете и го сложете в чиния.
3. В мазнината от бекона запържете лука. Прибавете боба и гответе 10 минути. Овкусете със сол, черен пипер и чесън. Добавете бекона, разбъркайте и сервирайте.
Може да направите кубчетата бекон от прясно месо. За целта купете малко парче свински гърди без кост. Нарежете ги на малки парченца и ги изпържете до златисто в сух тиган. Отцедете отделилата се мазнина и продължете нататък със салатата.
Източник: списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар