Напишете дума/думи за търсене

Бърза салата от зелен боб с бекон

Необходими продукти:

100 г варено-пушен бекон на кубчета

1 глава лук на ситно

500 г замразен зелен боб

сол и черен пипер на вкус

1 скилидка счукан чесън

Начин на приготвяне:

1. Размразете боба, отцедете добре и подсушете с кухненска салфетка.

2. В сух тиган запържете бекона докато стане златист и хрупкав. Извадете и го сложете в чиния.

3. В мазнината от бекона запържете лука. Прибавете боба и гответе 10 минути. Овкусете със сол, черен пипер и чесън. Добавете бекона, разбъркайте и сервирайте.

Може да направите кубчетата бекон от прясно месо. За целта купете малко парче свински гърди без кост. Нарежете ги на малки парченца и ги изпържете до златисто в сух тиган. Отцедете отделилата се мазнина и продължете нататък със салатата.

Източник: списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X