Необходими продукти:
зехтин
1 глава червен лук
2 ч.л. запечени семена кимион
1 ч.л. сушен риган
2 скилидки чесън
1 суха люта чушка
1 с.л. концентрирано доматено пюре
1 консерва нарязани домати
1 консерва червен боб
1 ч.л. захар
750 мл зеленчуков бульон
100 г кашкавал
1 узряло авокадо
0.5 връзка кориандър
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете лука на ситно. Запечете предварително семената кимион в сух тиган, до златисто. Обелете чесъна и го смачкайте с преса.
2. Загрейте добре тенджера и сипете в нея нарязания лук, запечените семена кимион, смачкания чесън, сушения риган и нарязаната на ситно сушена люта чушка чипотле. Добавете захарта и разбъркайте докато тя се карамелизира.
3. Добавете доматеното пюре и го запържете за минута. След това изсипете 2 консерви по 400 г нарязани домати и червен боб. Залейте с бульона и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете супата да ври 10-15 минути.
4. Сервирайте супата топла, поръсена с кубчета авокадо, начупен на парченца кашкавал /твърдо сирене Ланкашър/ и нарязани листа кориандър.
Рецептата е на Гордън Рамзи и е предоставена от 24Kitchen.
Коментари (0)
Вашият коментар